Rumba Catalana, compromesa crítica i casolana!

Terratombats proposa un missatge de proximitat arrelat a la terra a través de ritmes tombats, frescos i engrescadors amb una clara influència d’un estil tan nostrat com la Rumba Catalana. Una música fresca apta per a totes les edats i un missatge descarat i ric en sentit de l’humor, rubriquen un segell característic de la nombrosa banda, que garanteix una vetllada d’allò més adequada per a les nostres festes majors, diades, festivals o revetlles lúdiques i populars. Els anoiencs han guanyat el Premi Enderrock per votació popular al millor directe 2012 i millor disc 2013 en la categoria Folk i Noves Músiques.

Que no et prengui el pèl (2008) 
Terratombats va presentar a finals del 2008 el seu primer treball, “Que no et prengui el pèl”, que consta de cinc peces en català. El missatge que s’hi reflecteix, amanit a ritme de rumba catalana, és fresc i divertit però sobretot tradicionalista i crític. El tema que dona nom a la curta durada, “El pare Noel (que no et prengui el pèl)”, va aparèixer als principals mitjans de comunicació del país tenint una gran acollida pel seu missatge divertit i reivindicatiu de les tradicions nadalenques catalanes.

Terratombats

“Mitjons Blancs” 2011

Després de l’èxit del seu primer treball, sota el segell de Rumba Catalana compromesa crítica i casolana, Terratombats afronta el repte d’un nou EP sota el nom de la cançó més emblemàtica “Mitjons blancs”. Un tema retrata la clàssica figura del “guiri” que arriba a casa nostra a la recerca de sol, festa, corrides de toros, sangria o sevillanes, convidant-lo a reflexionar sobre la rellevància de saber on es troba i què és típic de casa nostra.

Aquest segon treball ha dut a la banda a consolidar-se dins de l’escena de la Rumba Catalana realitzant prop d’una trentena de concerts durant el TOMB2011. El gran èxit de Mitjons blancs ha portat a la banda a editar una segona edició del CD incloent quatre peces extra, sense desviar-se de l’objectiu de l’edició d’un nou disc de cara el 2012.

“Aire de Primavera” 2012

‘Aires de primavera’ és el primer llarga durada del grup de l’Anoia. Després de publicar dos EP’s (‘Que no et prengui el pèl’ i ‘Mitjons blancs’), arriba aquest disc que vol recollir tot l’aprenentatge i l’evolució de la banda durant aquests quatre anys.

Les lletres d’aquest treball parlen de temes tan diversos com la primavera, la pressió que sofreix el món rural, temàtiques d’arrel històrica, així com el futbol, des del seu particular punt de vista. Una de les novetats del disc, però, és que conté també cançons amb un aire més intimista i nostàlgic.

Components

Guitarra i veu principal: Ricard Carles
Percussió: Arnau Pons
Baix elèctric: Albert Ferres
Bateria i calaix: Marc Poch
Guitarra flamenca: Carles Carpió
Piano: Oriol Aluja
Trompeta i veu corista: Raimon Marimon
Friscorn, Trombó i corista: Marcel Puig
Percussió: Guillem Farrés

Els comentaris estan tancats.