La gestació del grup DESKARATS arrenca el 1994 a Amer, fruit de la passió de tres dels seus components per bandes com Skatalà, Decibelios, Kortatu i Madness. Però no és fins el 1997 que la creació de la banda es fa oficial. En aquest primer període DESKARATS comparteix escenari amb Skalariak i Dr. Ring Ding, i es converteixen en els teloners oficials de Komando Moriles durant la seva gira d’hivern.

Amb l’arribada de l’actual bateria, la banda aconsegueix l’estil que anhelava des dels inicis i es decideix a gravar la seva primera maqueta: “Deskarat!”, formada per cinc temes propis, i que es presenta amb èxit durant el maig de 2001.Dos anys més tard, i després de diversos canvis a la banda, entren a l’estudi per enregistrar “Per la cara”. Aquest primer treball discogràfic, autoeditat, va gaudir d’una bona acceptació i d’una bona acollida per part del públic. Tot i això, una sèrie de problemes personals van fer decidir a la banda fer una pausa per encarrilar la seva carrera en la direcció correcta. La maduresa del grup, i les ganes de seguir “liant-la”, van fer que el 2006 la formació tornés amb les piles carregades i de la millor manera possible. Deskarats va arrencar de nou amb un disc sota el braç: “DKS”, format per cinc temes propis, produïts per un gran de l’escena com Ska Rob Hingley.

Durant el 2008 graven el seu tercer disc “Disseminat s/n”, i fruit de la bona relació amb Bucket, qui també el produeix, tornen a acompanyar The Toasters en la seva gira anual per l´Estat Espanyol. Amb aquest treball, DESKARATS fa un pas important en la seva carrera i fitxa per Megalith Records. Megalith, segell líder als Estats Units del moviment ska, amb distribució mundial, amplia la difusió i obre les portes de DESKARATS a diverses gires per tot Europa.A finals del 2010 DESKARATS va presentar per primera vegada al públic asiàtic els temes dels seus treballs, editats pel segell americà Megalith Records. Aquesta gira obre noves projeccions de futur al grup amerenc. La Gira va començar el dia 26 de novembre a Macau i va continuar amb 7 concerts més a diverses sales de les principals ciutats xineses com Panyu, Hong Kong o Shenzhen, entre d’altres. Es tracta d’un altre reconeixement per aquesta banda resistent a qualsevol escenari, amb una trajectòria avalada per la seva tenacitat i més de 400 concerts.
Components

Vocal: Francesc Romero
Bateria: Pere Jordà
Baix: Lluís Figueras
Guitarra 1: Gerard Cornellà
Guitarra 2: Josep Ferriol
Saxo tenor: Jaume Castañé
Saxo Alt/baríton: Josep Monserrat
Trompeta: Pol Riubrugent


Els comentaris estan tancats.