MAITIPS és un grup de la comarca de l’Alt Camp (Tarragona), i els seus components es van unir per preparar a consciència el seu primer concert l’agost del 2001, al Festival VallsRock de grups locals, que se celebra a la localitat de Valls.L’any 2003 MAITIPS va enregistrar la seva primera maqueta a l’estudi Tívoli del Vendrell amb el baixista del grup català Lax’n’Busto, Jesús Rovira. Dos anys més tard, al 2005, repeteixen estratègia i graven dos temes que es presentaran en un concurs de maquetes. No obtenen cap premi directe, però MAITIPS comença a pujar als escenaris amb grups de gran renom, com Obrint Pas, Dr. Calypso, Discípulos de Otília, Betagarri, Banda Bassotti, La Thorpe Brass, Mount Zion, Mesclat, Pirat’s Sound Sistema, Trikizio…

L’any 2008 MAITIPS llença el seu primer disc titulat “Així és la vida”, una barreja d’ska, reggae i rock. Una disputa musical entre ska i reggae i la proclamació dels instruments de vent metall, juntament amb lletres clares. Unes cançons senzilles, d’escolta ràpida i fàcils de cantar.

Foto família Maitips

MAITIPS es deixa bressolar al ritme del poble, el que fa que sigui un grup popular. El disc de MAITIPS és d’allò més ballable i juganer: cançons vitaminades contra l’avorriment i el fàstic. MAITIPS ve totalment influenciat per aquests ritmes d’ska i reggae de Catalunya i d’Euskal Herria.A finals del 2009 actuen en directe al programa de TV3 “Buscant la Trinca” on versionen la cançó “Com el Far West no hi ha res” de la mateixa Trinca. Durant tot el 2010 han fet més de 30 concerts entre Catalunya i Euskal Herria, on tenen molta acceptació. A mitjans del 2010 s’incorpora en Toti a la bateria de la banda i en Roger passa a tocar la percussió. i el 2011 s’incorpora el Tràvol amb la segona guitarra del grup per introduïr més efectes i contundència a la banda.

Actualment el grup es troba en procés de preparació i grabació del segon disc.

Components

Veu i Guitarra: David Tudela
Percussió i sàmpler: Roger Montalà
Bateria: Toti Torres
Baix: Xavi Pérex
Trombó: Maxi Aradilla
Trompeta: Jaume Martínez
Teclats: Albert Segura “Kampana”
Guitarra i efectes: Josep López “Tràvol”


Els comentaris estan tancats.