MIQUEL DEL ROIG no és un cantautor intel·lectual de paraules rebuscades i místics missatges. En Miquel és un home senzill que nasqué i viu a l’Ametlla de Mar (el Baix Ebre) dedicat a la feina de mestre d’escola i a la seva afició a la mar, on hi passa hores pescant. Malgrat tenir aquest passatemps tan relaxant, en Miquel inquiet, preocupat per la polèmica de la societat actual i per l’herència que deixarem a les generacions futures. Tot això es veu reflectit a la seva música i a les seves lletres, naturals i espontànies: la principal virtut d’en MIQUEL DEL ROIG és cantar al sentiment de la injustícia d’una forma planera i senzilla, com ell.

MIQUEL DEL ROIG és el cantautot!

En MIQUEL DEL ROIG comença als 17 anys a aprendre una mica de música i a tocar el baix en un grup local fent música pop. Als 19 anys forma un grup, “Los Craneos”, on tocava la guitarra i ja cantava. A la mili va fer cors per cantar i tocar a les misses de les esglésies.En acabar-la se’n va anar “sense un duro” a Sant Antoni d’Eivissa i de seguida va trobar feina en un trio de guitarres. Així va anar fent durant tres temporades. Després torna al poble i decideix tocar tots els estius en hotels de Salou i, de tant en tant, tocar sol en pubs, bars, càmpings… Fins que l’amic Agustí del bar La Planassa de Palamós, el va cridar per tocar-hi l’any 2002. En MIQUEL DEL ROIG no havia estat mai a la Costa Brava. Llavors decideix tocar sempre sol i fer més música del país i actuar molt més pel nord de Catalunya gràcies a la gent, sobretot joves, que li demanen.

Gràcies al boca-orella en MIQUEL DEL ROIG aconsegueix fer cap a un centenar de concerts cada any. Un fenomen poc usual dins el panorama musical català actual.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


Els comentaris estan tancats.